Stoomreiniger voor je ruiten: maak je ramen sprankelend schoon!

Deel dit bericht op Pinterest:

Stoomreiniger voor je ruiten_ maak je ramen sprankelend schoon! (2)

Een stoomreiniger is een apparaat dat bij ontzettend veel schoonmaakklussen kan worden ingezet. Zo ook bij het schoonmaken van je ramen.

Het stoomreinigen van een raam is een van de gemakkelijkste en snelste manieren om deze goed schoon te krijgen. Er zijn geen chemicaliën, dure schoonmaakmiddelen of andere middelen voor nodig.

Met de hete stoom uit een stoomreiniger, zorg je ervoor dat viezigheid, aanslag, vingerafdrukken, vogelpoep en wat je nog meer kunt verzinnen binnen de kortste keren van je ruiten af is.

Wanneer je de stoomreiniger op een juiste manier gebruikt, hoef je niet bang te zijn voor strepen op je ramen. En dat zonder chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu, kleine kinderen en huisdieren.

Ramen, kozijnen en gordijnen staan bekend om de vele bacteriën die zij huisvesten, maar met behulp van een stoomreiniger maak je het glaswerk in huis hygiënisch schoon.

In dit artikel vertel ik je alles dat je moet weten over het schoonmaken van je ruiten met de stoomreiniger. Je leert wat de beste stoomreiniger voor ramen is en hoe je deze makkelijk kunt schoonmaken. Veel leesplezier!

Stoomreiniger voor je ruiten_ maak je ramen sprankelend schoon! (1)

Wat is de beste stoomreiniger voor ramen?

Voor het schoonmaken van ruiten met een stoomreiniger heb je twee verschillende keuzen:

– Een stoomreiniger met een zeem als opzetstuk
– Een stoomreiniger met een microvezeldoek als opzetstuk

Iedere stoomreiniger die een van deze accessoires kan gebruiken, is geschikt om ramen mee schoon te maken. Dat kan een handstoomreiniger zijn, of een reguliere stoomreiniger.

Vaak wordt een handstoomreiniger met een zeem als accessoire aangeprijst als een goed apparaat voor het schoonmaken van ramen, maar naar mijn idee is dat niet het geval. Een reguliere, groter, apparaat kan even goed werken.

Hieronder tref je een goede allround stoomreiniger die zeer geschikt is voor ruiten, uitstekende recensies heeft met een perfecte prijs-kwaliteit-verhouding.

Toch nog even wat meer apparaten bekijken? Klik voor het aanbod aan stoomreinigers op bol.com.

Ramen schoonmaken met een stoomreiniger zonder zeem

Voordat je met het schoonmaken van de ramen aan de slag kan, moet je eerst de stoomreiniger voorbereiden. Vul de stoomreiniger met water. Als je een dergelijke accessoire hebt, bevestig dan een kop met een microvezel doek. Vervolgens zet je de stoomreiniger aan en laat je deze volledig opwarmen.

Heb je een opzetstuk met zachte doen, dan kan je deze helemaal tegen de ruit aan zetten. Heb je die niet, laat dan zeker een aantal centimeter ruimte tussen de straal en de ramen. Druk op de knop om de stoom op het raam te zetten.

Begin van boven en werk rustig maar zeker naar beneden toe. Het is niet nodig om “stofzuigende bewegingen” te maken. Beweeg de straal in langzame banen over het hele raam en maak deze op die manier volledig schoon.

Vervolgens kan je de kozijnen op dezelfde manier met de stoomreiniger reinigen.

Het is ten slotte aan te raden om met een schone en droge microvezel doek je raam en de kozijnen te poetsen. Je zal versteld staan van het kraakheldere resultaat!

Stoomreiniger met zeem

Heb je een stoomreiniger waarom een zeem als accessoire kan worden bevestigd, dan kan je min of meer op dezelfde manier te werk gaan.

Net als bij het schoonmaken van ruiten zonder zeem, begin je met het voorbereiden van de stoomreiniger: vul het waterreservoir, bevestig de zeem en laat het apparaat goed op temperatuur komen.

Zet de zeem op de ruit en druk op de knop om te stomen.

Werk wederom van boven naar beneden. Hou de zeem schuin op de ruit en werk in een rechte lijn naar beneden. Blijf constant in beweging, maar ga niet te snel.

Het is goed om af en toe je zeem met een papieren doekje of een microvezel doek af te nemen zodat deze niet te vuil wordt.

Eenmaal klaar met de ruiten, haal je de zeem van de stoomreiniger en maak je de kozijnen grondig schoon.

Ten slotte poets je de ruiten nog even na met een microvezel doek.

stoomreiniger met zeem

De stoomreiniger in combinatie met een e-cloth: kraakheldere ramen!

Een e-cloth is een microvezeldoek dat speciaal voor bepaalde toepassing is ontwikkeld. Zo heb je dus ook een e-cloth voor het reinigen van ramen.

Heb je deze persé nodig? Nee. Maakt het je leven stukken makkelijker? Jawel!

Deze microvezel doeken zijn echt fantastisch. Lees maar eens de recensies overal op het internet. Zelf gebruik ik ze voor mijn ramen, maar bijvoorbeeld ook voor mijn aquarium.

Wanneer je de e-cloth na het stoomreinigen gebruikt om je ramen mee te poetsen, dan zal je echt versteld staan van het resultaat: kraakhelder!

Ook eens proberen? Klik dan op het plaatje hieronder om de e-cloths op bol.com te bekijken:

Tips voor het schoonmaken van je ramen met de stoomreiniger

Hieronder lees je de belangrijkste tips over het gebruik van de stoomreiniger om je ramen mee schoon te maken:

  • Gebruik, buiten de stoomreiniger en een microvezeldoek, geen andere schoonmaakmiddelen op je ramen. Stoom is voldoende.
  • Zorg dat gebruikte accessoires stevig op de stoomreiniger zijn bevestigd. Een zeem of doek dat niet goed vast zit, laat strepen achter.
  • Blijf tijdens het schoonmaken van een ruit altijd met de stoomreiniger in beweging, blijf nooit ergens te lang stil staan.
  • Wanneer het buiten vriest, is het gebruik van de stoomreiniger op je ruiten niet aan te raden. Het temperatuurverschil is dan te groot en je glas kan barsten.
  • Voordat je de stoomreiniger weg zet, moet je het waterreservoir volledig leeg maken. Dit om stank, schimmel en bacteriën te voorkomen.
  • Bij twijfel of je het glas wel met een stoomreiniger kan schoonmaken, laat je een grotere ruimte tussen de stoom en het glas.
  • Hou voldoende microvezel doeken bij de hand om na te poetsen en om een teveel aan vocht mee op te nemen.

Heb jij nog tips? Deel die dan onder dit artikel bij de reacties!

Tips voor het schoonmaken van je ramen met de stoomreiniger (1)

De voordelen van een stoomreiniger voor het schoonmaken van ramen.

Een stoomreiniger is een effectief, gemakkelijk en relatief goedkoop apparaat om je ramen mee schoon te maken.

Je hoeft geen schoonmaakmiddelen te kopen, waardoor je op den duur geld bespaart en natuurvriendelijk bezig bent.

Stoom is niet meer dan water, dus het is volkomen veilig voor gebruik op plaatsen waar kinderen of huisdieren komen. Let uiteraard wel op de hoge temperaturen tijdens het schoonmaken!

Met behulp van een stoomreiniger maak je schoon, week je vuil los, doodt je bacteriën en ga je allergenen tegen. En dat allemaal tijdens het reinigen van je ramen!

Ten slotte wil ik nog benoemen dat een stoomreiniger voor veel meer geschikt is dan alleen het schoonmaken van ramen. Een goede stoomreiniger is voor ontzettend veel taken in en om huis in te zetten. Voor mij is het een ideaal hulpmiddel voor bij het schoonmaken.

Veelgestelde vragen over het schoonmaken van ruiten met een stoomreiniger


Hieronder lees je de meest gestelde vragen over het gebruik van de stoomreiniger op ruiten. Staat jou vraag er niet tussen? Stel deze dan gerust.

Wat is de beste stoomreiniger voor ruiten?

Wat mij betreft kan iedere stoomreiniger worden ingezet voor het schoonmaken van ruiten. Een speciaal daarvoor ontworpen model met zeem-accessoire is niet noodzakelijk.

Zelf heb ik onderstaande Karcher stoomreiniger die met behulp van allerlei accessoires vele schoonmaakklussen in huis aan kan. Ik ben er in ieder geval zeer tevreden mee. Ook voor het stoomreinigen van mijn ruiten. Het gaat om:

Hoe maak je je ramen het beste schoon?

Wat mij betreft is het schoonmaken van je ramen met behulp van de stoomreiniger de allerbeste manier. Wanneer je beide zijden van je ramen stoomreinigt en napoetst met een goede microvezel doek, zal je versteld staan van het resultaat.

Zelf heb ik nog nooit zulke mooie, schone ramen gehad als op deze manier.

Hoe maak je je ramen schoon znder te stremen?

Een stapeltje schone en droge microvezel doeken is hiervoor het beste antwoord. Napoetsen met een doek is belangrijk, maar ook tijdens het schoonmaken je zeem afvegen helpt hier gigantisch bij. Probeer het maar eens.

Hoe maak je ramen schoon die erg vuil zijn?

De stoomreiniger moet meer dan voldoende zijn om je ramen goed schoon te maken. Zijn ze na het schoonmaken nog steeds vuil, wat ik overigens niet verwacht, dan kan je ze een tweede keer op dezelfde manier schoonmaken. Ik kan me niet voorstellen dat je ramen daarna nog vuil zijn!

Heb jij nog vragen?

Heb jij nog vragen over het gebruik van de stoomreiniger op je ramen? Stel je vraag in de reacties helemaal onderaan dit artikel en ik doe mijn best om je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

Conclusies en ervaringen met het schoonmaken van ramen met behulp van de stoomreiniger

Met behulp van een goede stoomreiniger zijn je ramen in een handomdraai schoon. De stoomreiniger zorgt niet alleen voor prachtig schone ramen, je bent ook nog eens ontzettend snel klaar! Alleen maar voordelen dus.

Heb jij weleens je ramen met een stoomreiniger schoongemaakt? Hoe heb je dat gedaan en hoe is het resultaat je bevallen? Deel hieronder in de reacties jouw ervaringen met het schoonmaken van je ramen door berichtje achter te laten.

Dit artikel is geschreven door

Plaats een reactie